Sommarläger 2018

Nr 8

Nr 9

Uppdatering 25/7 !!!
Det är lite osäkerhet om lägret nästa vecka… Det finns info på lägrets hemsida https://www.regionlageriskane.se/ och kåren kommer att informera under de närmaste dagarna om hur vi gör. Info kommer att finnas på hemsidan och vår Facebook sida.

UPPDATERING 3/7 – Lägerbrev som du får från din ledare –
Hej!
Då är det snart dags för läger – knappt en månad kvar! Här kommer lite nyttig information, både till barn och föräldrar.

In- och utryckning:
29/7 kl. 10.00 till 4/8 kl. 11.00 Äventyrare, Upptäckare och Utmanare
1/8 kl. 09.30 till 4/8 kl. 11.00 Spårare
Vi samlas på anvisad parkering (kommer att vara skyltat, grön fläck på kartan) för att sedan tillsammans gå ner till lägerområdet. Packningen ska scouten själv kunna bära till och från lägerområdet, så tänk på hur ni packar! På lägerorganisationens uppmaning ombedes föräldrar säga hejdå och lämna på parkeringen och sedan köra vidare längs den ”röda” vägen.

Packlista: (OBS! Glöm ej namna ALLT!)
* Sovsäck
• Liggunderlag
• Sovdräkt
t.ex. träningsoverall eller
långkalsonger/t-shirt (kan bli kallt på natten)
• Tandborste, tvål mm,
• Liten handduk
• Extra långbyxor,
• Extra T-shirts och tröja
• Ombyten i underkläder
och strumpor
• Ficklampa
• Sittunderlag
• Lägerbålsfilt om du har
• Kniv (om du har knivbevis)
• Fickpengar, max 30 kr per dag. Kiosk finns.
Mobil, platta etc. lämnar Spårarna hemma, men en vanlig kamera går bra att ta med på egen risk! För Upptäckare, Äventyrare och Utmanare gäller mobil under ansvar och på egen risk. Laddmöjligheter är MYCKET begränsade liksom mottagningen.
* Vindtät jacka
• Varm tröja
• Keps/mössa
• Solskydd
• Varma sockor
• Regnställ
• Stövlar eller kängor
• Badkläder och handduk
• Djup plasttallrik
• Plastmugg, gärna kåsa
• Bestick (kniv gaffel sked)
• Vattenflaska
• Diskhandduk
* Myggmedel, solkräm
* Dagsryggsäck – viktigt!

Hantering av pengar:
Lägret kommer att ha egen valuta, som består av klippkort. Dessa köps på växlingskontoret på lägret där man kan betala med kontanter, kort eller swish.

Besök:
Vänner, bekanta, släktningar – alla är välkomna under lägret, men meddela gärna innan att ni kommer, så vi inte är ute på äventyr! Ta med fikakorgen och njut av det vackra lägerområdet. Ni kommer att behöva skriv in och ut er i gästboken hos lägerorganisationen.

Kontaktinformation:
Generell kontaktperson: Charlotta Svedberg, 070-557 04 05

Vägbeskrivning:
Se karta i bildfil eller knappa in GPS-koordinaterna: 55.595 070, 14.181 580.

-FEB 2018-
Hej !

Välkomna till årets sommarläger, som är ett samarbete mellan alla skånska scoutdistrikt. Platsen är Sjöröds lägerområde invid Gyllebosjön.
Temat är bazaar, som kopplar till Skånes marknadstradition och under lägret kommer marknader från hela världen att utforskas.
Läs gärna mer på https://www.regionlageriskane.se/
Tider och kostnad (in-och utryckningstider meddelas senare).

Sparare; 1-4/8. Kostnad 900 kr.
Upptäckare och äldre; 29/7-4/8. Kostnad 1500 kr.

Spårare; Lämna ifylld blankett till någon av spararledarna senast 31/3.
Upptäckare och äldre; Fyll helst i blanketten digitalt och maila den till respektive ledare senast 31/3
l andra hand lämna ifylld utskriven blankett till ledarna senast 31/3.

Betalning
Sker på Bg 5487-9101 senast 31/3. Ange scoutens namn+ sommarläger som meddelande.

Anmälan: Skriv ut / fyll i och maila svar från valfri fil nedan.